Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,8%, το Λονδίνο κατά 0,6%, το Παρίσι κερδίζει 0,3%, το Μιλάνο χάνει 0,4%. Στο πιο χαμηλό από το 2007 το γουάν έναντι του δολαρίου. Σταθερό το αργό, υποχωρεί 5% το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο.

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπιες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές σήμεραΤρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές για τη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και αφομοιώνουν μια σειρά από εταιρικά κέρδη.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,8%, το Λονδίνο κατά 0,6%, το Παρίσι κερδίζει 0,3%, το Μιλάνο χάνει 0,4%. 

Στο πιο χαμηλό από τα τέλη του 2007 υποχώρησε το κινεζικό γουάν, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική πορεία της χώρας εξαπλώθηκαν από τις κινεζικές μετοχές στις αγορές συναλλάγματος. Οπως σημειώνουν οι Financial Times, το γουάν χάνει έως και 0,6% σήμερα Τρίτη στα 7,3084 γουάν ανά δολάριο.

Ανοδικά έκλεισαν οι μετοχές στην Ευρώπη τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο Rishi Sunak θα αντικαταστήσει τη Liz Truss στη θέση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Sunak θα ανακηρυχθεί επίσημα σήμερα νέος ηγέτης της χώρας, εν μέσω περιόδου οικονομικής αναταραχής.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν κυρίως υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από μια δεύτερη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση στη Wall Street, αν και οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας ήταν ασταθείς μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του κόμματος της Κίνας και τη δημοσίευση μιας σειράς καθυστερημένων οικονομικών στοιχείων.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η UBS ανακοίνωσε την Τρίτη κέρδη 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά χαμηλότερα κατά 24% σε ετήσια βάση, με την ελβετική τράπεζα να επικαλείται ένα απαιτητικό περιβάλλον.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Η UBS ανέφερε κέρδη 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v