Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Άνοδος στις ευρωαγορές με τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι να κερδίζουν 1,5%. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές αν και συνεχίζουν να απογοητεύουν τα macro στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σχεδόν δύο ετών τον Οκτώβριο, καθώς η κρίση κόστους διαβίωσης κράτησε τους καταναλωτές επιφυλακτικούς και μείωσε τη ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα που και αυτή δείχνει ότι το μπλοκ εισέρχεται σε ύφεση.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός οδηγός για τη συνολική οικονομική υγεία, έπεσε στο 47,1 από 48,1 τον Σεπτέμβριο. Ηταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες για 47,5 που έδειχνε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο μεταξύ, νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου ανακήρυξε τον Ρίσι Σούνακ ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των Τόρις, σερ Γκράχαμ Μπρέιντι.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Πένι Μόρνταντ ότι αποσύρεται από την κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας και ότι στηρίζει πλήρως τον Σούνακ για την πρωθυπουργία.

Η απόσυρση της Μόρνταντ κατέστησε τον Σούνακ τον μοναδικό υποψήφιο για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία, μετά και τη χθεσινή απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να εγκαταλείψει τη μάχη.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,40% στις 401 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,64% στις 7.013 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,58% στις 12.931 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,59% στις 6.131 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI υποχωρεί 0,9% στα 84,28 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.652 δολ./oz.
Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 0,9875 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v