Σε χαμηλότερο επίπεδο, αλλά με απώλειες πολύ πιο συγκρατημένες σε σχέση με χθες, κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Φρανκφούρτη μάλιστα να επιστέφει σε θετικό έδαφος.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην εξέλιξη της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, μετά και το νέο… επεισόδιο στο σίριαλ, καθώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν την Κίνα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμά της.
Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θα προσφύγουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Κίνα επέτρεψε χθες Δευτέρα τη διολίσθηση της ισοτιμίας του νομίσματός της χαμηλότερα του 7:1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ενώ έχει «παγώσει» και την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.
Πίσω στην Ευρώπη, νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Ιουνίου της Γερμανίας, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, αφού αυξήθηκαν κατά 2,5% σε μηνιαία βάση έναντι αύξησης 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Επίσης, το Reuters μετέδωσε χθες Δευτέρα πως δυο κορυφαίοι οικονομολόγοι της Γερμανίας απηύθυναν έκκληση στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει την δέσμευσή της να αποφύγει τη δημιουργία νέου χρέους, λόγω ενός συνδυασμού ιστορικά χαμηλού κόστους δανεισμού και μιας επιβραδυνόμενης οικονομίας.
Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% υψηλότερα στις 371 μονάδες, οριακά στο "πράσινο" ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.228 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού καταγράφει κέρδη 0,9% στις 5.287 μονάδες, ενώ κατά 0,54% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.721 μονάδες.
Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ανακάμπτουν έως και κατά 0,9%.