Mικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο. Κέρδη 2,15% για την BP. Ράλι 3,8% για την Rolls-Royce.

Ήπια κέρδη καταγράφουν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στον Λευκό Οίκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,3% στις 378,78 μονάδες. 

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 12.150 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινείται 0,5% υψηλότερα στις 5.166 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,4% στις 7.397 μονάδες. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της BP σημειώνει άνοδο 2,15%. Η βρετανική πετρελαϊκή ανακοίνωσε κέρδη 684 εκατ. δολάρια, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ράλι 3,8% πραγματοποιεί η μετοχή της Rolls-Royce, μετά την επιστροφή στα κέρδη. 

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον Άντονι Σκαραμούτσι από διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τους New York Times, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν δέκα ημέρες, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωση η Eurostat.

Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v