Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση. Σταθερός στο 1,3% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης. Η προσοχή στις εξελίξεις στη Β. Κορέα. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Στα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ παρακολουθούν και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, μετά και τη νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Heineken ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η HSBC αύξηση 57% στα κέρδη της και επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου, που σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και σε ετήσια βάση δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης παρέμεινε σταθερός στο 1,3% τον Ιούλιο, όμως ο δομικός πληθωρισμός -αυτός που παρακολουθεί η ΕΚΤ- αυξήθηκε στο 1,3% έναντι υποχώρησής του στο 1,1% που ανέμεναν οι αναλυτές. Επίσης, η ανεργία στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,23% υψηλότερα στις 379 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.399 μονάδες, στις 5.129 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,13% στις 12.178 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v