Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση. Deutsche Bank, Volkswagen, Shell, Lloyds, μεταξύ των εταιριών που δημοσιοποιούν τα αποτελέσματα β' τριμήνου. Περιορίζονται οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων είναι σήμερα στραμμένη η προσοχή τω επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ χθες η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, με τις ανακοινώσεις της για τον πληθωρισμό να κάνουν ορισμένους αναλυτές να πιστεύουν πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα τα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Deutsche Bank εξέπληξε με την άνοδο των κερδών της το β’ τρίμηνο αλλά προέβλεψε χαμηλότερα έσοδα για το σύνολο της χρήσης (η μετοχή της τράπεζας άνοιξε με απώλειες 3,3%), τα αποτελέσματα της Shell ξεπέρασαν της εκτιμήσεις το β’ τρίμηνο, η Lloyds κατέγραψε τα μεγαλύτερα εξαμηνιαία κέρδη των τελευταίων οκτώ ετών, η AB InBev ανακοίνωσε αύξηση κερδών παρά την αδυναμία στις δραστηριότητές της στη Βραζιλία, η AstraZeneca επέστρεψε στην κερδοφορία παρά την μείωση των εσόδων, η Volkswagen ανακοίνωσε κέρδη λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 382 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 7.454 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, υψηλότερα κατά 0,12% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.196 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,44% στις 12.250 μονάδες 

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v