Πιέσεις στις ευρωαγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα -κυρίως τα τραπεζικά- στραμμένη η προσοχή των επενδυτών.

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις από την χθεσινή υποχώρηση των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,7% στις 379 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης  FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.414 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.140 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Η BNP Paribas ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο, όπως και η Credit Suisse και η UBS, αντιθέτως η Barclays ανακοίνωσε ζημιές 1,6 δις. δολαρίων στο εξάμηνο, λόγω της επίπτωσης από την πώληση των αφρικανικών δραστηριοτήτων της, ενώ η Renault ανακοίνωσε νέο ρεκόρ στα κέρδη και τις πωλήσεις του εξαμήνου.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στις 111,2 μονάδες, από 111,1 τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερα των 110,8 μονάδων που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 1,05 μονάδες, από 1,16 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και έναντι των 1,12 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Eν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,5% τον Ιούλιο, οριακά υψηλότερα από το 1,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v