Στο ίδιο μοτίβο των ήπιων μεταβολών συνεχίζουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία από την Κίνα να δημιουργούν θετικό κλίμα και με το βλέμμα των επενδυτών στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Νωρίτερα σήμερα, η Κίνα ανακοίνωσε πως ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 6,9% το β’ τρίμηνο, σε ετήσια βάση, ενώ υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν η βιομηχανική παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και οι εξαγωγές.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή, στις ΗΠΑ, τα στοιχεία έδειξαν πως οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο και οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στοιχεία που πιθανότατα θα «βάλουν φρένο» στις προσδοκίες για εύρωστη οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το β’ τρίμηνο –και στις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Brexit της Βρετανίας, Ντέιβιντ Ντέιβις, αναμένεται να συνεχίσει σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τον Μισέλ Μπαρνιέ για την έξοδο της Βρετανία από την ΕΕ. Οι διαπραγματευτές αναμένεται να χωριστούν σε ομάδες για να συζητήσουν τέσσερα θέματα κλειδιά – δικαιώματα πολιτών, κάλυψη των δεσμεύσεων της Βρετανίας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, Βόρεια Ιρλανδία και άλλα θέματα όπως τι θα συμβεί με τα βρετανικά προϊόντα που θα βρίσκονται σε ευρωπαϊκά καταστήματα την ημέρα του Brexit - πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.
Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροπιείται στις 387 μονάδες, κατά 0,36% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.404 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,14% στις 5.226 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού και κατά 0,4% ο δίκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.581 μονάδες.
Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.