Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν από τα υψηλά 20 μηνών

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άλμα 3,9% για τη Novo Nordisk.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμένο στη συνεδρίαση της Fed και στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2% στις 388 μονάδες. Tην Τρίτη είχε κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,2%. Δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές απαιτούν από το Λονδίνο ως και 100 δισ. ευρώ για το διαζύγιο με την Ε.Ε., αρκετά πάνω από τα 60 δισ. ευρώ που είχε αναφέρει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. 

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX 30 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 12.494 μονάδες. Απώλειες 0,1% σημειώνει ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 5.296 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει μικρή πτώση έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία με το αμερικάνικο νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,0922 δολάρια/ευρώ. 

Πτώση 0,18% έναντι του δολαρίου σημειώνει η βρετανική λίρα, βάζοντας τέλος στο ανοδικό σερί. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Eurostat.

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, το ΑΕΠ των 19 κρατών της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,7%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Νovo Nordisk ενισχύεται 3,9%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v