Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και τις γαλλικές εκλογές της Κυριακής στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Διάσπαση των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών εξετάζει ο Τραμπ. Ξεκινά η διαδικασία πτώχευσης της Alitalia. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της διαφαινόμενης άμβλυνσης των γεωπολιτικών ανησυχιών, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή.

Οι δυο πολιτικοί αντίπαλοι στη Γαλλία, Μαρίν Λε Πεν και Εμανουέλ Μακρόν, αντήλλαξαν έντονες επικρίσεις, με την υποψήφια της ακροδεξιάς να χαρακτηρίζει τον Μακρόν ως «υποψήφιο της συνέχειας» και τον κεντρώο υποψήφιο να επιμένει πως θα αγωνιστεί «μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» για να νικήσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, δήλωσε πως θα ήταν τιμή του να γνωρίσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ενώ είπε επίσης πως εξετάζει το ενδεχόμενο διάσπασης μεγάλων τραπεζών.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν, με αξιωματούχους να σημειώνουν πως μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας.

Από το επιχειρηματικό "μέτωπο", το Bloomberg μετέδωσε πως ξεκινά η διαδικασία πτώχευσης της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia. 

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον PMI Μεταποίησης Απριλίου της ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υψηλό εξαετίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,3% στις 387 μονάδες, κατά 0,45% ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.236 μονάδες, κατά 0,37% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.286 μονάδες και κατά 0,15% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.456 μονάδες.

Μικτά πρόσημα αλλά με ήπιες μεταβολές σημειώνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v