Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο τραπεζικός κλάδος. Σε ιστορικό χαμηλό με το άνοιγμα οι μετοχές των Commerzbank και Deutsche Bank, μίνι ράλι για τις μετοχές των HSBC, Societe Generale και Credit Suisse.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό (κυρίως) τραπεζικό ξεπούλημα, ενώ συνεχίζεται η ροή εταιρικών αποτελεσμάτων. Μεταξύ άλλων, σήμερα ανακοίνωσαν αποτελέσματα οι Societe Generale, Credit Agricole, ING, AXA και HSBC

Οι τέσσερις πρώτες εταιρείες ανακοίνωσαν βελτιωμένα αποτελέσματα για το τρίμηνο, ενώ η μετοχή της HSBC ενισχύεται κατά 3,7% καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τις ανακοινώσεις για την επαναγορά ομολόγων, παρά την πτώση στα κέρδη εξαμήνου.

Η προσοχή παραμένει στις τράπεζες, με τις μετοχές των Commerzbank και Deutsche Bank υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά με το άνοιγμα των συνεδριάσεων, λόγω των ανησυχιών για τα "κόκκινα" δάνεια και την ισχνή κεφαλαιακή τους θέση. Ωστόσο, κέρδη γύρω στο 4% καταγράφουν οι μετοχές των HSBC, Societe Generale και Credit Agricole, "τραβώντας" υψηλότερα τον τραπεζικό δείκτη. 

Ο Stoxx Europe Banks καταγράφει άνοδο 1,55%. Από την αρχή του έτους, ο δείκτης υποχωρεί κατά περίπου 30% και εμφανίζει τις χειρότερες επιδόσεις σε επίπεδο κλαδικών δεικτών.  

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% υψηλότερα στις 336 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.665 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.343 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.150 μονάδες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για τον PMI σε Γαλλία, Γερμανία, ΕΕ και Βρετανία.

Σημειώνεται πως αύριο συνεδριάζει η Τράπεζα της Αγγλίας, με αναλυτές να αναμένουν πως θα αποφασιστεί μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2009.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v