Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι τιμές του πετρελαίου δίνουν και πάλι τον ρυθμό στις αγορές, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Λίγο χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και τη νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της λήξης της απεργίας των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Κουβέιτ.

Στο επίκεντρο έρχονται και τα εταιρικά αποτελέσματα, με την SAP να ανακοινώνει αύξηση 9% στα πρό φόρων κέρδη και την ASML να ανακοινώνει κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, την ώρα που η Intel γνωστοποίησε πως πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπή έως και 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, οι οποίες κατέγραψαν την μεγαλύτερη ετήσια πτώση των τελευταίων έξι ετών τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 3,1% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 2,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, αν και σε μηνιαία βάση παρέμειναν αμετάβλητες.

Σημειώνεται πως αύριο συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,2% στις 348 μονάδες, κατά 0,46% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.375 μονάδες, κατά 0,05% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.563 μονάδες και κατά 0,07% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.342 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street από λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v