Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η κίνηση της τιμής του πετρελαίου συνεχίζει να δίνει τον τόνο στις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street

Προσπάθεια σταθεροποίησης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή "βουτιά", καθώς παρά τις νέες απώλειες στις ασιατικές αγορές και στην τιμή του πετρελαίου, κινούνται σε υψηλότερο επίπεδο, με τους επενδυτές να αναμένουν το μεσημέρι τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως εκτιμάται, η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, όμως θα τονίσει τα αυξανόμενα ρίσκα για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της αργότερα φέτος.

Σημειώνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει η περίοδος όπου οι ευρωπαϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το δ' τρίμηνο/σύνολο χρήσης 2015.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,53% υψηλότερα στις 324 μονάδες, 0,6% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 5.708 μονάδες, 0,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.156 μονάδες και 0,81% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.468 μονάδες.

Κέρδη 1,7% καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 18.276 μονάδες, μετά και τις δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι για την κατάσταση στις ιταλικές τράπεζες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των ιταλικών τραπεζικών μετοχών, τόνισε ωστόσο πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι στέρεο.

Υψηλότερα κατά 0,83% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.352 μονάδες και 0,8% ο πορτογαλικός PSI στις 4.596 μονάδες.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο αναμένεται να ανοίξει η Wall Street, με τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq να υποχωρούν κατά 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v