Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές μετά τις επιθέσεις

Πτωτικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι. Ισχυρές πιέσεις σε μετοχές που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Με σημαντικές απώλειες ξεκινά η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι την Παρασκευή, με τους επενδυτές να στρέφονται μαζικά σε τοποθετήσεις που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια».

Υπό πίεση βρίσκονται ιδιαίτερα μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τα καταναλωτικά προϊόντα, τον τουρισμό και τις μεταφορές, καθώς οι επιθέσεις στο Παρίσι αναμένεται να λειτουργήσουν αρνητικά στο καταναλωτικό κλίμα βραχυπρόθεσμα, κάτι το οποίο όμως μπορεί να ενισχύει την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αν και οι επενδυτές περιμένουν γενικό sell-off σήμερα στα χρηματιστήρια, ωστόσο εκτιμούν πως θα είναι βραχύβιο, ενώ λίγοι είναι οι στρατηγικοί αναλυτές που αναμένουν παρατεταμένη οικονομική επίπτωση ή αλλαγή στις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,8% στις 366 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού άνοιξε με απώλειες 1,1% στις 4.755 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,6% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.088 μονάδες και κατά 0,9% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.615 μονάδες.

Πτώση 1% για τον ισπανικό δείκτη IBEX και 1,1% για τον ιταλικό FTMIB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v