Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία και τα στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαίων επενδυτών.

Στα στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές, την ώρα που συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου

Τα κινεζικά data φέρνουν στο επίκεντρο ιδιαίτερα τις μετοχές του τομέα των εμπορευμάτων, καθώς, όπως εκτιμούν αναλυτές, τα ισχνότερα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της κίνας ενδέχεται να δημιουργήσει πιέσεις στα εμπορεύματα, καθως η ζήτηση συνεχίζει να μειώνεται.

Σύμφωνα με τον Craig Erlam, αναλυτή της OANDA, «υπάρχει φόβος ότι (τα στοιχεία αυτά) μπορεί να προκαλέσουν έναν νέο 'ξεπούλημα', όμως ιδιαίτερα οι κινεζικές αγορές έχουν δείξει ανθεκτικότητα αφού η όποια αδυναμία των οικονομικών στοιχείων κάνει πιο πιθανή τη λήψη επιπλέον μέτρων νομισματικής χαλάρωσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 376 μονάδες, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,2% στις 6.287 μονάδες κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.917 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή και τα χρηματιστήρια της Πορτογαλίας (-0,02%), της Ισπανίας (+0,1%) και της Ιταλίας (+0,1%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v