Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωαγορές... πίνουν στην υγειά της SABMiller

Ο κλάδος της ζυθοποιίας... ευφραίνει τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που διευρύνουν τα κέρδη τους. Στις επόμενες κινήσεις τις ΕΚΤ, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η προσοχή των επενδυτών. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Η επιβεβαίωση της εξαγοράς της SABMiller από την InBev, αλλά και το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η νέα διοίκηση της Carlsberg οδηγούν υψηλότερα τους δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η βελγική ζυθοποιία AB InBev ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την SABMiller για τους όρους εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη, λέγοντας πως θα πληρώσει 44 στερλίνες (66,7 δολάρια) ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 105 δις. δολάρια. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, η InBev δεν θα έχει υπό την ιδιοκτησία της τις αμερικανικές δραστηριότητες της SABMiller, καθώς θα πουλήσει τα τμήματα MillerCoors και Miller Blogal Brand στην Moslon Coors. Η συγκεκριμένη συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ανέρχεται περίπου στα 12 δις. ευρώ. Η μετοχή της InBev ενισχύεται κατά 0,27% και της SABMiller κατά 1,68%

Την ίδια ώρα, ράλι 8,5% κάνει η μετοχή της Carlsberg, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προβλέψεις για κόστη αναδιάρθρωσης ύψους 1,4 δις. δολαρίων και θα προχωρήσει σε περικοπή θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης –ανακοίνωση την οποία αναλυτές και επενδυτές είδαν με θετικό «μάτι».

Εν τω μεταξύ, τα ανάμικτα «σήματα» που έρχονται για την οικονομία της Κίνας δημιουργούν πιέσεις στον κλάδο των εμπορευμάτων, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη –κυρίως στην Πορτογαλία. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ο οποίος μιλά σήμερα στο Λονδίνο).

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,99% στις 380 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,55% στις 6.310 μονάδες, κατά 1,10% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.964 μονάδες και κατά 1,36% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.979 μονάδες.

Κέρδη 0,96% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.435 μονάδες, 0,43% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.278 μονάδες και 0,61% για τον ιταλικό FTMIB στις 22.580 μονάδες.

Εξάλλου, ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street προοιωνίζονται τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v