Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Περιορισμένες οι μεταβολές στους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές των Volkswagen και Standard Chartered. Λίγο χαμηλότερα "δείχνουν" τα futures της Wall Street

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα καλά στοιχεία για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη που ανακοινώθηκαν χθες, και με αρκετούς επενδυτές να προσβλέπουν σε περαιτέρω νομισματική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σημειώνεται οτι αργότερα σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα παραθέσει ομιλία στην Φρανκφούρτη, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δεν θα αλλάξει ο τόνος του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παράτασης ή επέκτασης του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον επόμενο μήνα.

Η χθεσινή εικόνα του Nasdaq, που έκλεισε σε υψηλό τουλάχιστον 15 ετών, δίνει ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου της Ευρώπης, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχεται η μετοχή της Volkswagen, που υποχωρεί κατά 3,1%, καθώς έρχονται νέα στοιχεία στο φως για το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, στο οποίο οι ΗΠΑ εμπλέκουν οχήματα Porsche αλλά και περισσότερα μοντέλα της Volkswagen και της Audi. Πτώση 6,3% για τη μετοχή της Standard Chartered, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,07% στις 377 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 6.351 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.906 μονάδες και κατά 0,13% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.909 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 0,13% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.432 μονάδες, κατά 0,48% ο πορτογαλικός PSI στις 5.333 μονάδες και κατά 0,4% ο ιταλικός FTMIB στις 22.574 μονάδες.

Σε λίγο χαμηλότερο άνοιγμα της Wall Street παραπέμπουν τα futures των S&P 500 (-0,2%), Dow Jones (-0,2%) και Nasdaq (-0,2%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v