Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό με πρωταγωνιστή τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ καθώς τα πρακτικά της Fed αναθεωρούν τα σενάρια για την αύξηση επιτοκίων. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed θέτουν υπό αμφισβήτηση την κρατούσα άποψη για αύξηση επιτοκίων στα μέσα του 2015.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,46% στις 12.091 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,87% στις 5181 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,76% στις 6.990 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,42% στις 11.704 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,88% στις 6320 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,56% στις 23.711 μονάδες.

Το κλίμα ήταν θετικό καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed έδειξαν πως πολλοί αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προτιμούν να περιμένουν μέχρι το 2016 για να προχωρήσουν σε αύξηση επιτοκίων, εξέλιξη που ανατρέπει τις υφιστάμενες εκτιμήσεις.

«Τα πρακτικά δείχνουν ότι δεν υπάρχει ομοφωνία για αύξηση των επιτοκίων στα μέσα του έτους» εξηγεί ο Millan Mulraine της TD Securities.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές αγορές έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η μετοχή της Renault ενισχύεται κατά 2,1% και της BMW κατά 1,9%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αργά την Τετάρτη, οι δραστηριότητες του κλάδου επεκτάθηκαν στη Γαλλία, ενώ Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία ανακοίνωσαν διψήφια ποσοστά αύξησης πωλήσεων αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ.

Θετικό ρόλο παίζουν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% το Φεβρουάριο ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v