Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις αργίες του Καθολικού Πάσχα. Η προσοχή στραμμένη στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας, αλλά και στα αμερικανικά οικονομικά μεγέθη.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου με τους επενδυτές να διστάζουν να αναλάβουν σημαντικές θέσεις ενόψει των διακοπών του Καθολικού Πάσχα και ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στις διαπραγματεύσεις με την  Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% στις 11.988 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,07% στις 5065 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,1% στις 6.816 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,08% στις 11.579 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,17% στις 6004 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,17% στις 23.321 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι περισσότερες αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα είναι κλειστές την Παρασκευή 3 Απριλίου καθώς ξεκινούν οι αργίες για το Καθολικό Πάσχα, ενώ τα χρηματιστήρια σε Βρετανία και ηπειρωτική Ευρώπη θα παραμείνουν κλειστά και τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Εκτός αυτού όμως, οι επενδυτές έχουν και άλλους λόγους να είναι επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις τους. Η διαπραγμάτευση των Βρυξελλών με την Αθήνα ενδεχομένως να μπαίνει σε νέα τροχιά με τη νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα, αναμένονται αύριο κρίσιμα μεγέθη την αμερικανική οικονομία. Μετά τα χθεσινά απογοητευτικά στοιχεία, οι επενδυτές περιμένουν το επίπεδο της ανεργίας που ανακοινώνεται την Παρασκευή.

Στη σημερινή συνεδρίαση πάντως, ξεχωρίζει η μετοχή της Mark&Spencer με κέρδη 4% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v