Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές. Οι επενδυτές διστάζουν να πάρουν θέση λίγες ώρες πριν το Eurogroup. Η προσοχή στραμμένη στις δηλώσεις από Αθήνα και Βρυξέλλες. Κλειστή σήμερα η Wall Stree λόγω αργίας.

«Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι… στον πάγο» σχολιάζουν παρατηρητές των αγορών, τονίζοντας ότι όλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία το σημερινό Eurogroup όπου θα τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,27% τις 10.934 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 4758 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 6.860 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,26% στις 10.767 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,19% στις 5344 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,13% στις 21.230 μονάδες.

Η Wall Street είναι κλειστή σήμερα λόγω αργίας.

"Δεν υπάρχουν πολλά οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται σήμερα και στις ΗΠΑ οι αγορές είναι κλειστές. Έτσι, μπορεί οι ευρωπαϊκοί δείκτες να βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, ανάλογα με τις ειδήσεις που θα προκύπτουν για το θέμα της Ελλάδας» εξηγεί ο Hitendra Rohra της Barclays

Νευρικότητα υπάρχει και στην αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις των ελληνικών τριετών τίτλων ενισχύονται κατά 140 μονάδες βάσης στο 17,15%, ενόψει του Eurogroup. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v