Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις αγορές της Ευρώπης

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες ενόψει Eurogroup. Σε κλοιό πιέσεων τα ελληνικά ομόλογα. Με βήμα σημειωτόν και το ευρώ, ενώ οι επενδυτές στρέφονται στα γερμανικά Bund, στον χρυσό και το πετρέλαιο. Ήπιες πιέσεις στα futures της Wall

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου με την προσοχή όλων να στρέφεται στο σημερινό Eurogroup. Οι περισσότεροι δείκτες καταγράφουν μικτά πρόσημα και οριακές κινήσεις καθώς αντιθέτως ο χρυσός ενισχύεται κατά 2 δολ. στα 1.236 δολ. ανά ουγκιά και η τιμή του πετρελαίου Brent κατά 0,5% στα 56.69 δολ. ανά βαρέλι.

Ο γερμανικός DAX 30 είναι υποχωρεί κατά 0,18% στις 10.734 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,47% στις 4673 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,38% στις 6.802 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,78% στις 10.418 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,5% στις 5201 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,04% στις 20.734 μονάδες.   

Ήπιες πιέσεις δέχονται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Τις τελευταίες ώρες η ρητορική και από τις δύο πλευρές δίνει μία λιγότερο υποσχόμενη εικόνα, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα μπορεί τελικά να βγει εκτός ευρωζώνης και να πυροδοτήσει ενδεχομένως περαιτέρω χρηματοοικονομική και πολιτική αστάθεια στη συναλλαγματική ένωση, η οποία ήδη παλεύει με την φτωχή ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό» σχολιάζουν οι Financial Times.

«Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Τουρκία υποδεικνύουν ότι η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί, ενώ στην ελληνική πλευρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός  παραμένει περιφρονητικός» αναφέρουν αναλυτές της Barclays.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ υποχωρεί λιγότερο από 0,1% στα 1,1313 δολ. μόλις 2 σεντ υψηλότερα από το χαμηλό 11 ετών που άγγιξε τον προηγούμενο μήνα. Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων – που θεωρούνται βαρόμετρο για τη νευρικότητα που υπάρχει στην αγορά – υποχωρούν κατά 1 μονάδα βάσης, στο 0,36%. Στον αντίποδα, τα ελληνικά ομόλογα, χάνουν τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, με την απόδοση του 3ετούς τίτλου να ενισχύεται περισσότερο από 60 μονάδες βάσης στο 2,39%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v