Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με προσδοκίες για QE από την ΕΚΤ

Στο "πράσινο" οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, που προσδοκούν ότι το αρνητικό πρόσημο στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή εντείνει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση. Σε θετικό άνοιγμα της Wall Street παραπέμπουν τα futures.

Μίνι ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη αυξάνουν τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε πλήρη ποσοτική χαλάρωση.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,2% τον Δεκέμβριο έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,1%. Πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009 που ο πληθωρισμός υποχωρεί σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύονταν κατά 0,91% στις 334,74 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,96% στις 6.427 μονάδες, ενώ κέρδη 1,06% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.569 μονάδες και 1,17% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.131 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος για το 2015 παραπέμπουν τα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα του Νοεμβρίου αλλά και των πρακτικών της συνεδρίασης που πραγματοποίησε η FOMC τον Δεκέμβριο. Τα futures του Dow Jones κινούνται 0,6% υψηλότερα, όπως και του Nasdaq, ενώ κέρδη 0,7% καταγράφουν τα futures του S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v