Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη διαδοχική πτώση για τις ευρωπαικές αγορές

Απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, παρά τα κέρδη που κατέγραφαν αρχικά. Νέα «βουτιά» για την τιμή του πετρελαίου, που κινείται κάτω απο τα 47 δολάρια.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές παρά τα κέρδη στην έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Swisscanto Asset Management, Peter Braendle, "με την όλη κατάσταση στην Ελλάδα, οι αγορές ανησυχούν. Επιπλέον η νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου δεν βοήθησε προκειμένου να ανακάμψουν οι αγορές. Η πτώση του πετρελαίου μπερδεύει τους επενδυτές. Ο κόσμος αναρωτιέται τι πηγαίνει τόσο στραβά ώστε η τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί τόσο πολύ; Κάποιοι αναρωτιούνται μήπως η πτώση αποτελεί ένδειξη αποπληθωρισμού».

Από πλευράς δεικτών ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στις 332 μονάδες ενώ νωρίτερα ο δείκτης ενισχυόταν έως 0,6%, όταν ανέκαμπταν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Ο Stoxx 600 γύρισε σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση των κατώτερων των αναμενόμενων στοιχείων μεταποίησης στην Ευρωζώνη.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε χαμηλότερα 0,79% στις 6.367 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,67% στις 4.084 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση μόλις 0,03% στις 9.470 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε πτωτικά 1,13% στις 9.871 μονάδες και αντίστοιχα ο δείκτης MIB του Μιλάνου υποχώρησε 0,25% στις 18.143 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου (WTI) υποχωρεί περίπου 4% στα επίπεδα των 47,9 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v