Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές εν μέσω σεναρίων Grexit

Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Σε χαμηλό εννέα ετών το ευρώ έναντι του δολαρίου. Βουτιά πάνω από 3% στο Μιλάνο. Πάνω από 2% η πτώση σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ενώ ο πληθωρισμός της Γερμανίας υποχώρησε σε χαμηλά πέντε ετών. 

Ο δείκτης Stoxx Europe υποχωρεί κατά 1,56% στις 335 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου εμφανίζει απώλειες 1,4% στις 6.449 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 2,29% χαμηλότερα στις 9.541 μονάδες, και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού διαμορφώνεται στις 4.145 μονάδες, χαμηλότερα κατά 2,52%.

Πτώση 2,6% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.073 μονάδες και 3,2% για τον ιταλικό FTSE MIB στις 18.518 μονάδες.

Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους αυτήν την εβδομάδα στα στοιχεία αναφορικά με τις τιμές καταναλωτή, που εκτιμάται ότι θα δείξουν πτώση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, κάτι που θα πιέσει ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο της ΕΚΤ να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση.

Εν τω μεταξύ, το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να αποδεχθεί μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v