Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η Ευρώπη με το βλέμμα στην Αθήνα

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές λίγο πριν την τελική ψηφοφορία στη Βουλή. Εντονότερες οι πιέσεις σε Μαδρίτη και Μιλάνο. Κοντά σε χαμηλό 28 μηνών το ευρώ, που παραμένει κάτω από τα 1,22 δολ.

Έντονες οι πιέσεις στα χρηματιστήρια του Νότου με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στην Ελλάδα και την τελική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η νευρικότητα είναι έντονη καθώς τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου προειδοποιούν πως οι εξελίξεις στην Αθήνα μπορεί να οδηγήσουν σε αναβολή της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ αλλά και να οδηγήσουν ξανά την ευρωζώνη σε κρίση.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,81% στις 9842 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,02% στις 4296 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,23% στις 6.629 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,98% στις 10.379 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,36% στις 4903 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,98% στις 19.161 μονάδες.

Το ευρώ παραμένει κοντά σε χαμηλό 28 μηνών, κάτω από τα 1,22 δολ, με την προσοχή των αγορών στραμμένη στην Ελλάδα και στην τελική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg και συμπληρώνει: «Εάν δεν εκλεγεί σήμερα πρόεδρος, μπορεί να φέρει τον αντιμνημονιακό Σύριζα που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της χώρας, απειλώντας την σταθερότητα της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης και την εκκίνηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.»

«Όποιος θέλει να εμπλακεί σήμερα με την αγορά θα περιμένει μέχρις ότου υπάρχουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ελλάδα» εξηγεί ο Frederic Boissel, της Tradition Securities

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v