Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Απόλυτη νηνεμία στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου και πολύ χαμηλός όγκος συναλλαγών Κλειστές οι αγορές σε Μιλάνο και Φρανκφούρτη. Νωρίτερα κλείνουν London Stock Exchange και Euronext. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες σε μία συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς αρκετά χρηματιστήρια είναι κλειστά λόγω αργίας και άλλα θα ολοκληρώσουν νωρίτερα τη συνεδρίαση.

Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,39% στις 4298 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,15% στις 6.615 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,02% στις 10.481 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,59% στις 4929  μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το London Stock Exchange κλείνει νωρίτερα (στις 12:30 ώρα GMT) και οι αγορές που περιλαμβάνονται στο Euronext θα κλείσουν στις 13:05 GMT, όπως και το χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Οι αγορές σε Μιλάνο και Φρανκφούρτη είναι κλειστές λόγω αργίας. 

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,1% στις 343,91 μονάδες ενώ ο όγκος των συναλλαγών είναι κατά 84% χαμηλότερος από το μέσο όρο 30 ημερών. Σημειώνεται πως ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 6,4% τις τελευταίες έξι ημέρες, κυρίως με στήριξη από την πολύκροτη δήλωση της Fed περί «υπομονής» στο θέμα της αύξησης των επιτοκίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v