Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά για έκτη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές. Πάνω από τα $60 το Brent, ενώ ανακάμπτει και το ρούβλι. Η προσοχή στρέφεται στην Αθήνα και τα οικονομικά μεγέθη ΗΠΑ. Κάτω από $1,22 το ευρώ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Ηπιες ανοδικές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου, με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται από τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολ., αλλά να διστάζουν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κινήσεις ενόψει των κρίσιμων στοιχείων που περιλαμβάνει η σημερινή ατζέντα (καταναλωτικές δαπάνες για ΗΠΑ).

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,43% στις 9.909 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,14% 4.304 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,31% στις 6.597 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,6% στις 10.407 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,09% στις 4922 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIΒ κινείται υψηλότερα κατά 0,9% στις 19.166 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

To δολάριο εκτινάσσεται μετά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για ανάπτυξη 5% στο αμερικανικό ΑΕΠ, με το ευρώ να διολισθαίνει στο $1,2196.

Η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 0,4% στα 60,37 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση υποχώρησε κατά 2,1%. Το ρούβλι ενισχύεται κατά 2,9% στα 54,24 έναντι του δολαρίου. «Οι επενδυτές ενθαρρύνονται που το Brent παραμένει πάνω από τα $60» σχολιάζουν οι Financial Times.

«Κατά τις έξι τελευταίες εβδομάδες, οι εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου ενέτειναν τις πιέσεις στους επενδυτές που ήθελαν να αναλάβουν ρίσκο. Η σταθεροποίηση που καταγράφεται τώρα δίνει ανάσα στις αγορές» εξηγεί ο Adrian Miller της GMP Securities και συμπλήρωσε: «Ο βασικός καταλύτης πάντως ήταν η Fed και η απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα να στείλει θετικό μήνυμα επιβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει «υπομονή» μέχρι τον Απρίλιο για την αύξηση των επιτοκίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v