Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αγορές της Ευρώπης

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης και πώς ερμηνεύονται για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ. Ξεχωρίζει η Airbus και η Bouygues. Συνεχίζει σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,08% στις 9.255 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,33% στις 4.201 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 6.629 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,12%στις 10.127 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,39% στις 5.135 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,63% στις 18.900 μονάδες.

Η ανάπτυξη της ευρωζώνης ξεπέρασε οριακά τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,2%. Οι αναλυτές κάνουν πλέον λόγο για αργή ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ και οι επενδυτές προσπαθούν να μαντέψουν τι συνεπάγονται αυτές οι εξελίξεις για τις επόμενες συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ήδη δέχεται έντονες πιέσεις να λάβει νέα μέτρα κατά του αποπληθωρισμού. Η Eurostat επιβεβαίωσε παράλληλα ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στο 0,4%.

Από πλευράς μετοχών, ξεχωρίζει της Airbus, με κέρδη 2,3% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Ισχυρή άνοδο 3,5% καταγράφει και η μετοχή της Bouygues η οποία αναβάθμισε τους στόχους κερδοφορίας για το 2014.

Η τιμή πετρελαίου Brent βρίσκεται κοντά σε χαμηλό 4ετίας, οριακά πάνω από τα 77 δολ. ανά βαρέλι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v