Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ν.Υόρκη επανέφερε ανοδικά τις ευρωαγορές

Με μικρά βήματα ανόδου ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, η "βουτιά" του πετρελαίου ανέκοψε την άνοδο το μεσημέρι αλλά η Wall τηβν επανέφερε το απόγευμα.

Με θετική αντίδραση στην καλή εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων κύλησαν οι συνεδριάσεις στις ευρωαγορές το πρωί, αλλά το μεσημέρι η νέα βουτιά 2% του πετρελαίου περιόρισε ή έσβησε τα κέρδη. Εν συνεχεία ωστόσο, η καλή εικόνα από το αμερικανικό χρηματιστήριο με την αναρρίχηση δεικτών σε νέα ρεκόρ, επανέφερε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ανοδική πορεία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει αυτή την ώρα κέρδη 0,27% στις 336 μονάδες. Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,65% στις 9271 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,55% στις 4203 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,47% στις 6.642 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,27%, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,5% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,43%.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent βουλιάζει 2% κάτω από τα $79 ανά βαρέλι σε χαμηλό τεσσάρων ετών, με πίεση από τις ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad καταγράφει άλμα 3,9% καθώς ανακοίνωσε αύξηση της βάσης συνδρομητών που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 14%.

Άλμα 3,7% καταγράφει και η μετοχή της Alstom καθώς το διοικητικό της συμβούλιο προτείνει επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 4 δισ. ευρώ.

Στη γερμανική αγορά, η μεταλλευτική K+S ενισχύεται κατά 4,4% καθώς προχώρησε σε αναβάθμιση του ετήσιου στόχου κερδοφορίας ενώ ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 16% για το τρίτο τρίμηνο.

Οι επενδυτές αναμένουν πάντως τα αυριανά στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, που ενδέχεται να αποτελέσουν νέο μοχλό πίεσης προς το Βερολίνο και την ΕΚΤ για λήψη κι άλλων αντισυμβατικών μέτρων. Τα σημερινά στοιχεία πάντως, δείχνουν πως η Ισπανία βρίσκεται εγκλωβισμένη για τέταρτο συνεχή μήνα στον αποπληθωρισμό, ενώ στη Γερμανία ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v