Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικά βήματα ανόδου για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα και στα σενάρια για νέα deals. Ισχυρά κέρδη νωρίτερα στην Ασία. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Με το... δεξί ξεκινά η εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν θετικό πρόσημο. Το θετικό κλίμα στηρίζεται κυρίως στην εικόνα που παρουσιάζεται για τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις κινήσεις που καταγράφονται από πλευράς συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,32% στις 9.321 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,41% στις 4.207 και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,39% στις 6.596 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,55% στις 10.181 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,98% στις 5.192 και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται ψηλότερα κατά 0,29% στις 19.150 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, η αγορά της Σαγκάης έκλεισε με άνοδο 2,2% με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και από την ανακοίνωση για σύνδεση του χρηματιστηρίου της με την αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,2% στις 335,91 μονάδες. Ο δείκτης είχε υποχωρήσει 0,5% την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τη διαβεβαίωση του Μάριο Ντράγκι για ομόφωνη συμφωνία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ να προχωρήσουν σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εάν χρειαστεί.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Nutreco με ράλι 13% καθώς η ολλανδική επενδυτική εταιρεία αύξησε την προσφορά εξαγοράς κατά 11%.

Κέρδη 3,3% για την Carlsberg καθώς τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v