Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Με την προσοχή στραμμένη στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι επενδυτές. Μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" Παρίσι και Φρανκφούρτη. Σταθεροποιητικές κινήσεις δείχνουν τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική της πολιτική.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 335,34 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 6.528 μονάδες, ενώ μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» κινούνται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.209 μονάδες (+0,03%) και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.309 μονάδες (+0,08%).

Πτώση 0,04% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.272 μονάδες, άνοδος 0,21% % για τον ιταλικό FTSE MIB στις 19.466 μονάδες, και 1,09% για τον πορτογαλικό δείκτη PSI στις 5.207 μονάδες.

Η ΕΚΤ, που συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ αμετάβλητα εκτιμάται πως θα διατηρηθούν και τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία επίσης συνεδριάζει σήμερα.

Η αδυναμία της οικονομίας της ευρωζώνης και η αυξημένη ποσοτική χαλάρωση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας αυξάνουν τις πιέσεις στους ευρωπαίους νομοθέτες να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν την ανάκαμψη της Ευρώπης. Μάλιστα, περισσότερο από το 50% των οικονομολόγων που συμμετέχουν σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει και αυτή τελικά σε μεγάλης κλίμακας αγορές κρατικών ομολόγων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτό το διάστημα.

Η μετοχή της Adecco υποχωρούσε κατά 2,6% στα 62,8 ελβετικά φράγκα, της Zurich Insurance κατά 3% στα 285,1 φράγκα και της Societe Generale κατά 2,1% στα 37,21 ευρώ, ενώ αντιθέτως κέρδη 5,3% στα 59,75 δολάρια κατέγραφε η μετοχή της Adidas και 2,2% της Commerzbank στα 12,24 ευρώ.

Σταθεροποιητικές κινήσεις δείχνουν τα futures της Wall Street.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v