Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές της Ευρώπης

Ήπιες πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σταθεροποιητικές κινήσεις στα futures της Wall. Στα 1,2444 δολ. υποχωρεί το ευρώ καθώς η προσοχή στρέφεται στην οικονομία αλλά και την ΕΚΤ. Μίνι ράλι 6,9% για τη Ryanair.

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου μετά την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ το ευρώ υποχωρεί κάτω από τα 1,25 δολ. Ξεχωρίζει η μετοχή της Ryanair που προχώρησε σε αναβάθμιση ετήσιου στόχου κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,46% στις 9284 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,47% στις 4213 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,43% στις 6.516 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,63% στις 10.411 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,15% στις 5230 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,46% στις 19.495 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures της Wall Street μετά το νέο ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ οι αγορές αναμένουν κρίσιμα μεγέθη για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,2% στις 1.350,56 μονάδες. Σημειώνεται πως ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,9% την προηγούμενη εβδομάδα, με στήριξη από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η κίνηση αυτή της Ιαπωνίας ασκεί νέες πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Η αγορά συναλλάγματος πάντως, αντιδρά με μίνι ράλι του δολαρίου τόσο έναντι του γεν όσο και έναντι του ευρώ.

Η μετοχή της Ryanair καταγράφει μίνι ράλι 8,8% καθώς η διοίκηση της αεροπορικής αναβάθμισε τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας κατά περίπου 20% κάνοντας λόγο για εκτόξευση στις χειμερινές κρατήσεις, ενώ δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των τιμών των εισιτηρίων έως και 10% με το νέο έτος, προσδοκώντας σε απόκτηση ακόμη μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Publicis υποχωρεί περισσότερο από 2% καθώς η διαφημιστική ανακοίνωσε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής Sapient.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v