Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 6ετίας οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Fed αλλάζει το κλίμα στις αγορές. Η δέσμευση της Τζάνετ Γέλεν για τα επιτόκια και οι προβλέψεις για την οικονομία. Ξεχωρίζει η Rolls Royce με άλμα 6%. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall μετά το νέο ρεκόρ.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας κατά πόδας τη Wall Street που βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό και με την στήριξη των δηλώσεων της Τζάνετ Γέλεν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 επιστρέφει πάνω από το όριο των 10.000 και ενισχύεται κατά 0,82% στις 10.011 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,89% στις 4570 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,69% στις 6.829 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,91% στις 11.213 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,03% στις 7165 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,09% στις 22.270 μονάδες.

Ο FTSE Eurofirst ενισχύεται κατά 0,7% και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το υψηλότερο επίπεδο έξι ετών. Νωρίτερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,6%.

Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών καταγράφουν οριακές κινήσεις μετά το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε χθες ο S&P 500.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η μετοχή της Rolls Royce με άλμα 6,1% καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών 1 δισ. στερλινών. Στον αντίποδα, η Air Francce – KLM υποχωρεί κατά 1,5% μετά από υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή.

Η Fed προχώρησε όπως αναμενόταν σε μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δις. δολ. και φάνηκε αισιόδοξη για την πορείας οικονομίας. Αγνόησε επίσης τα πρόσφατα στοιχεία που έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού. «Η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τη σημασία της ανάκαμψης του πληθωρισμού, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι η αποτίμηση των μετοχών δεν  απέχει από τα ιστορικά πρότυπα» εξηγεί ο Gary Yau της Credit Agricole.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v