Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που περιμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η προσοχή και στα πρακτικά της ΒοΕ. Ξεχωρίζει η Rheinmetall με το μεγάλο deal στην Αλγερία.

Διστακτικά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις κεντρικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,20% στις 9.940 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είναι αμετάβλητος στις 4.536 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται 0,33% στις 6.789 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,30% στις 11.095 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 7218 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,05% στις 22.007 μονάδες.

Τα πρακτικά της τακτικής συνεδρίασης Ιουνίου της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας που κοινοποιήθηκαν σήμερα, δείχνουν ότι τα 9 μέλη της επιτροπής καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της ΒοΕ ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο 0,5%.

Αργότερα σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.Η πλειοψηφία των αναλυτών περιμένει σήμερα μια ακόμη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed. Το ζητούμενο όμως, είναι εάν η Τζάνετ Γέλεν θα δώσει κάποιες ενδείξεις για το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων, ενώ η προσοχή στρέφεται και στις νέες προβλέψεις της Fed για την οικονομία.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Rheinmetall με κέρδη 3,2% καθώς δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρει πως ο γερμανικός όμιλος έκλεισε συμφωνία 2,7 δισ. ευρώ με την Αλγερία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η Ryanair Holdings με κέρδη 1% καθώς ανώτατο στέλεχός της δήλωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά ποσοστού 20% στην ισπανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Aena Aeropuertos. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v