Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλοιός πιέσεων στις ευρωπαϊκές αγορές

Κλοιός πιέσεων και στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την κάθετη πτώση στο Τόκιο. Στο στόχαστρο τα βιομηχανικά μέταλλα καθώς εντείνονται οι φόβοι για την Κίνα. Νευρικότητα και για τις εξελίξεις στην Κριμαία.

Στο κόκκινο βρίσκονται τα ευρωπαϊκά ταμπλό με το μεταλλευτικό κλάδο να βρίσκεται στο στόχαστρο, ενώ και οι ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δεν είναι ενθαρρυντική.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,23% στις 9193 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,28% στις 4293 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,7% στις 6.639 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,92% στις 10070 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,78% στις 7582 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,15% στις 20.803 μονάδες, καθώς η Ρώμη αναμένει το γενναίο πακέτο μέτρων του Ματέο Ρέντσι για την αναπτυξιακή ώθηση της ιταλικής οικονομίας.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές δέχθηκαν έντονες πιέσεις με το χρηματιστήριο του Τόκο να κλείνει με πτώση 2,59%. Οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της Κίνας οδήγησαν σε κάθετη πτώση την τιμή του χαλκού η οποία προκαλεί ευρύτερες επιπτώσεις, καθώς το βιομηχανικό μέταλλο χρησιμοποιείται στην Κίνα ως collateral για τη χορήγηση επιχειρηματικών δανείων.

Επίσης, η εικόνα από το βιομηχανικό κλάδο της ευρωζώνης είναι μικτή. Σε μηνιαία βάση, καταγράφεται μείωση της παραγωγής, αλλά σε ετήσια βάση, η αύξηση ξεπερνά τις προσδοκίες.

Παράλληλα, κλιμακώνεται η ένταση και στην Ουκρανία καθώς ο πρωθυπουργός Γιατσένιουκ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, ενώ η Μόσχα αντιδρά σθεναρά στη χορήγηση δανείου από τις ΗΠΑ στο Κίεβο.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Tod’s με πτώση 4,2% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν την αγορά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v