Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Στο κόκκινο οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου. Στο 1,387 το ευρώ έναντι του δολαρίου. Η προσοχή παραμένει επικεντρωμένη στην Ουκρανία, αλλά και στα οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την των προσοχή των επενδυτών να είναι επικεντρωμένη στην Ουκρανία και την αναμέτρηση Δύσης - Ρωσίας.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,15% στις 9.432 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,48%στις 4.369 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,52% στις 6.754 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,69% στις 10.263 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,09% στις 7506 μονάδες και στο Μιλάνο κινείται χαμηλότερα κατά 0,46% στις 20.743 μονάδες.

Την Παρασκευή το  ενιαίο νόμισμα πέρασε τον πήχη των 1,39 δολ. (αγγίζοντας τα 1,3915) με στήριξη τόσο από τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι όσο και από τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι οι τράπεζες αποπληρώνουν μεγαλύτερο μέρος των φθηνών δανείων (LTRO) που έλαβαν από την ΕΚΤ.

Στο στόχαστρο των επενδυτών βρίσκεται η μετοχή της Telecom Italia με πτώση 2,5% καθώς η ιταλική εταιρία επικοινωνιών αποφάσισε για πρώτη φορά να μην κόψει μέρισμα για τις κοινές μετοχές.

Η τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου μιας ώρας μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και και του Βλαντιμίρ Πούτιν έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο ανέφερε πως ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές με τις ΗΠΑ στην προσέγγιση και αποτίμηση της κατάστασης στην Ουκρανία. Εν τω μεταξύ, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα στείλει την επόμενη εβδομάδα 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 300 στρατιώτες στην Πολωνία, όπου πρόκειται να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια, το εύρος των οποίων επεκτάθηκε σε απάντηση στην κρίση στη γειτονική Ουκρανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v