Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάσιμες οι αγορές της Ευρώπης

Οριακές κινήσεις μετά από ένα διήμερο... έντονων αναταράξεων. Απώλειες 1,17% στο χρηματιστήριο της Μόσχας. Η προσοχή στην Ουκρανία, αλλά και τα οικονομικά μεγέθη. Αύριο συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα διήμερο έντονων διακυμάνσεων καθώς φαίνεται να υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση της έντασης στην ουκρανική κρίση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,34% στις 9556 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,3% στις 4382 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3% στις 6.811 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,26% στις 10.153 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,51% στις 7107 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,23% στις 20.523 μονάδες.

Στη Μόσχα, ο δείκτης Micex υποχωρεί κατά 1,17% στις 1.340 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street μετά το νέο ρεκόρ της χθεσινής συνεδρίασης.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της γερμανικής Adidas με πτώση 3% καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές, την αναταραχή του Φεβρουαρίου και την πτώση που καταγράφεται στο ρούβλι.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες πως στόχος του δεν είναι η στρατιωτική αναμέτρηση, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν πως η νευρικότητα στις αγορές ενδέχεται να συνεχιστεί. Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς ανέφερε σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία από την ΕΕ και μάλιστα με διαδικασία εξπρές.  

Πέραν τον γεωπολιτικών εξελίξεων όμως, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στο μέτωπο της οικονομίας. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ευρωζώνη, ξεπέρασαν τις προσδοκίες με αποτέλεσμα να αναθεωρούνται τα σενάρια και για τις κινήσεις του Μάριο Ντράγκι κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών, ενώ οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου αποδείχθηκαν διπλάσιες των προβλέψεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v