Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1,8% τον Ιανουάριο για τον Stoxx 600

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Προβλημάτισαν τα οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη. Απογοήτευσαν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων οικονομικών στοιχείων στην Ευρωζώνη. Απογοήτευσαν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία επανέφερε τις φοβίες περί αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη ανακοινώνοντας νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στο 0,7% το Δεκέμβριο από 0,8% τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη του Νοεμβρίου ήταν παροδική και ενδεχομένως να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ο οποίος είχε αποδώσει την υποχώρηση του πληθωρισμού σε τεχνικούς παράγοντες. Παράλληλα, η ανεργία της ευρωζώνης διατηρήθηκε για τρίτο μήνα στο δύσκολο 12%.

Επιπλέον στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Electrolux κατέγραψε κάθετη πτώση καθώς ανακοίνωσε σημαντική μείωση κερδοφορίας στο τρίμηνο.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,1% στις 323 μονάδες σημειώνοντας μηνιαίες απώλειες 1,8%, τις μεγαλύτερες για τον Ιανουάριο από το 2010.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε με απώλειες 0,44% στις 6.510 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,72% στις 9.306 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 0,34% στις 4.166 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,45% στις 9.920 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 19.418 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v