Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό "γύρισμα" στις ευρωαγορές

Πενθήμερο πτωτικό σερί για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Νέα κάθετη πτώση νωρίτερα στο Τόκιο. Κλείνει την στρόφιγγα της ρευστότητας η Fed. Προβληματισμός για τα κινεζικά μεγέθη. Αναμένεται μπαράζ οικονομικών μεγεθών για ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Συγκρατημένες κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση. Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να κλείσει κι άλλο την στρόφιγγα της ρευστότητας τρόμαξε τις αγορές, ενώ η αναταραχή στις αναδυόμενες συνεχίζεται με το χρηματιστήριο του Τόκιο να κλείνει στο -2,45%.

Πάντως μετά το μεσημέρι τα πρόσημα μετατρέπονται σε ήπια ανοδικά, ακολουθώντας την θετική αντίδραση της Wall Street στα αμερικανικά στατιστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,45% στις 9380 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,63% στις 4183 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,1% στις 6.551 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ κερδίζει 0,78% στις 9974 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει οριακές απώλειες 0,02% στις 6783 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,74% στις 19.478 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ο δείκτης XU 100 ενισχύεται 0,76% στις 62.523 μονάδες, ενώ η τουρκική λίρα διαμορφώνεται στο 2.2616 έναντι του δολαρίου.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Χθες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε στη δεύτερη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ., εντείνοντας τις πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές. Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα (υποχώρηση του δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης στο 49,5, σε περιοχή συρρίκνωσης για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες) δίνει την εικόνα σημαντικής επιβράδυνσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Roche με πτώση 1,7% καθώς ανακοίνωσε  αποτελέσματα και αύξηση μερίσματος που δεν ικανοποίησαν την αγορά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v