Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανάπαυλα μετά το τετραήμερο ράλι. Κρατά το ιστορικό ρεκόρ ο DAX. Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Ο μεταλλευτικός κλάδος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οριακές απώλειες στα futures της Wall

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά από ένα 4ήμερο ανόδου που οδήγησε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σε νέο ρεκόρ και τις ευρωπαϊκές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο 5ετίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% στις 9.723 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,14% στις 4.326 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,06% στις 6.816 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,2% στις 10.503 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,05% στις 7.128 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,28% στις 19.990 

Οριακές απώλειες καταγράφονται και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

Ο κλάδος βασικών πόρων φαίνεται πως συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον με το σχετικό κλαδικό δείκτη του Stoxx Europe 600 να ενισχύεται κατά 1%. Η Rio Tinto, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση της παραγωγής και στοιχηματίζει ότι η δυναμική ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας θα θέσει τη βάση για ισχυρή κερδοφορία και κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Το κλίμα στηρίζεται και από τα όσα κοινοποιήθηκαν χθες από την Μπεζ Βίβλο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου με λίγα λόγια η Fed προβλέπει πως θα συνεχιστεί η ήπια ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v