Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Βήματα ανόδου για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Κέρδη και στα futures της Wall. Το βλέμμα στις ΗΠΑ με τους αναλυτές να προβλέπουν τη μεγαλύτερη αύξηση θέσεων εργασίας από το 2005. Ξεχωρίζει η Swatch Group. Πιέσεις στις μεταλλευτικές.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία που θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,08% στις 9523 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,87% στις 4261 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,4% στις 6.720 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,89% στις 10.325 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,69% στις 7125 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,63% στις 19.626 μονάδες.

 Κέρδη καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Swatch Group με κέρδη 3,7%. Ο όμιλος, αν και δεν πέτυχε τον στόχο κερδοφορίας του 2013, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των πωλήσεων κατά τη φετινή χρονιά.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι κινήσεις είναι περιορισμένες καθώς οι αγορές αναμένουν και τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ (αργότερα την Παρασκευή) που θα κρίνουν και τις μετέπειτα κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για δημιουργία 2000.000 θέσεων εργασίας το Δεκέμβριο και διατήρηση του ποσοστού της ανεργίας στο 7%. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ από το 2005.

Ο μεταλλευτικός κλάδος κινείται πτωτικά με τη Rio Tinto να καταγράφει πτώση 1% καθώς η Alcoa ανακοίνωσε σημαντικές ζημίες για το τρίμηνο και προέβλεψε στασιμότητα στη διεθνή αγορά αλουμινίου.

Επίσης, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την Κίνα επιβεβαιώνουν την εικόνα της επιβράδυνσης. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3% το Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, από 12,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 4,9%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,3%, από 5,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ρυθμός αύξησης θα έμενε αμετάβλητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v