Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής η αγορά συναλλάγματος

Με βήμα σημειωτόν οι κινήσεις για τα νομίσματα. Η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώνονται σήμερα και αναμένεται να επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά συναλλάγματος καθώς άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στις ΗΠΑ και τα αναμενόμενα στοιχεία για την ανεργία που θα κρίνουν και τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 79.727 μονάδες, ενώ το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3680 δολ.. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,1% στα 98,29 γεν.

Η μέση πρόβλεψη – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομικού αναλυτές – κάνει λόγο για δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ το ποσοστό ανεργίας εκτιμάται ότι έμεινε αμετάβλητο στο 7,3%. Σε περίπτωση που τα επίσημα στοιχεία αποδειχθούν καλύτερα των προσδοκιών, τότε οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed και ενδεχομένως ανοδική αντίδραση για το δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v