Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία για το χρέος ΗΠΑ ανεβάζει τις ευρωαγορές

Μικρές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση Ομπάμα - Ρεπουμπλικανών ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Άλμα 36% για τη Royal Mail κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, διευρύνοντας τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς τα μηνύματα από την πρώτη συνάντηση Ομπάμα- Ρεπουμπλικάνων για την αποφυγή της αμερικανικής χρεοκοπίας ήταν θετικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,37% στις 8716 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,02% στις 4219 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει κέρδη 0,7% στις 6,476 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,3% στις 9633 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,94% στις 6123 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι σχεδόν αμετάβλητος.

Τόσο από το στρατόπεδο του Μπαράκ Ομπάμα όσο και από εκείνο των Ρεπουμπλικανών, έγινε λόγος για μία καλή πρώτη συνάντηση, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκε διαβεβαίωσαν τους υπουργούς Οικονομικών της G20 πως θα βρεθεί εγκαίρως λύση στο αδιέξοδο για το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ξεχωρίζει η μετοχή του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor με κέρδη 2% καθώς η Citigroup αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε «buy».Επίσης, η Royal Mail καταγράφει άλμα 36% κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v