Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου στην Ευρώπη. Δημοσιεύματα καθησυχάζουν για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ. Ξεχωρίζει η Hochtief με άλμα 6,7%. Σχεδόν αμετάβλητα τα futures της Wall.

Θετικό πρόσημο, έστω και με διστακτική άνοδο, παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις, με στήριξη από τα απροσδόκητα θετικά μεγέθη στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,41% στις 8.128 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,17% στις 3.804 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,15% στις 6.314 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,04% στις 8.075 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,95% στις 5.786 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,35% στις 16.061 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι επενδυτές αναμένουν νέα οικονομικά μεγέθη από τις ΗΠΑ, όπως η καταναλωτική εμπιστοσύνη και η βιομηχανική παραγωγή που ενδεχομένως δώσουν τάση. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες πάντως, ήταν θετικά. Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν αισθητά την προηγούμενη εβδομάδα κατά 12.000 στις 334.000. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να παραμείνουν στις 346.000. Αντίστοιχα, θετικό αντίκτυπο στη χρηματιστηριακή αγορά της Wall είχαν οι λιανικές πωλήσεις Μαΐου, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι πρόβλεψης για αύξηση 0,4%. Τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις είχαν αυξηθεί μόλις 0,1%.

Παράλληλα, δημοσίευμα της Wall Street Journal καθησυχάζει τους φόβους των επενδυτών για ανατροπή στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ. «Υπάρχει ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η Fed πιθανότατα δεν θα κάνει καμία κίνηση στην προσεχή της συνεδρίαση» αναφέρει ο Dan Greenhaus της BTIG LLC. Επισημαίνεται ότι το άρθρο υπογράφεται από τον Jon Hilsenrath που θεωρείται σημαντική φωνή για την πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και αναφέρει ότι ο Ben Bernanke πιθανότατα θα επαναλάβει ότι η Fed θα περιμένει να περάσει «σημαντικός» χρόνος μέχρις ότου αποφασίσει να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ή να αυξήσει τα επιτόκια.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Hochtief με άλμα 6,7% καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 260 εκατ. ευρώ μέσα στην πενταετία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v