Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά οι περισσότεροι δείκτες και άνοδος 1,8% στη Μαδρίτη. Κέρδη και για τα futures της Wall. Η απροσδόκητη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη και οι εξελίξεις στην Καρλσρούη στο επίκεντρο. Κάθετη πτώση 5% για Vodafone.

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες παρά τις αρχικές πιέσεις στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Μετά από δύο ημέρες ρευστοποιήσεων και με στήριξη από τα απροσδόκητα θετικά οικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη, οι επενδυτές δειλά επιστρέφουν στα χρηματιστήρια. Οι αναλυτές, πάντως, επισημαίνουν ότι μέχρι η νευρικότητα πιθανότατα θα διατηρηθεί μέχρι τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,09% στις 8.228 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,46% στις 3.827 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,24% στις 6.325 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,8% στις 8.235 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,61% στις 5.801 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,19% στις 16.264 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε απροσδόκητη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη κατά 0,4% τον Απρίλιο. Οι περισσότεροι αναλυτές προέβλεπαν μείωση για την παραγωγή του ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου.

Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία που αναμένονται αργότερα σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης, αλλά και στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, όπου συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για τη νομιμότητα του προγράμματος ΟΜΤ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κάθετη πτώση μεγαλύτερη από 5% καταγράφει η μετοχή της Vodafone καθώς η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την εξαγορά της γερμανικής Kabel Deutschland. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v