Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες κινήσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες. Στο στόχαστρο ο μεταλλευτικός κλάδος. Στοιχεία για την κινεζική οικονομία που προβληματίζουν. Βλέπουν αστάθεια μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Fed. Ανοδικά τα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές με έντονο τον προβληματισμό για την πορεία της κινεζικής οικονομίας μετά από μπαράζ στοιχείων που αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,97% στις 8.334 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,03% στις 3869 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,99% στις 6.399 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει οριακή πτώση 0,04% στις 8263 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,36% στις 5829 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,5% στις 16.607 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται πιέσεις καθώς τα στοιχεία δείχνουν επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Ο σχετικός κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,7%, ενώ η μετοχή της Rio Tinto καταγράφει πτώσης 1,5% και της BHP Billiton κατά 12%.

Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 1% το Μάιο ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,3% υποδεικνύοντας επιβράδυνση του εμπορίου. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή σε μηνιαία βάση αυξήθηκε οριακά το Μάιο. Σε ετήσια βάση το ποσοστό αύξησης ανήλθε σε 9,2% από 9,3% τον προηγούμενο μήνα. Ακόμη και ο πληθωρισμός, στο 2,1% ήταν κατώτερος των εκτιμήσεων.

"Η αστάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη συνάντηση της FOMC. Αν και θεωρούμε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίζει την ίδια πολιτική, τα συνεχιζόμενα αντιφατικά σχόλια των στελεχών της εντείνουν την αστάθεια" εξηγεί και ο Mark Ward της Sanlam Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v