Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη τιμών για δεύτερη συνεδρίαση στην Ευρώπη

Ενισχύονται σε υψηλότερα επίπεδα για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από τις απώλειες δύο εβδομάδων, στο πλαίσιο αισιοδοξίας για την εταιρική κερδοφορία.

Ενισχύονται σε υψηλότερα επίπεδα για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από τις απώλειες δύο εβδομάδων, στο πλαίσιο αισιοδοξίας για την εταιρική κερδοφορία μετά τα ευοίωνα μεγέθη για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν εξαγωγείς όπως η Ericsson (4,4%) και τράπεζες όπως η UBS (1,9%).

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,7% στις 5.717 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,62% στις 5.741 μονάδες και ο CAC 0,77% στις 4.987 μονάδες.

Η Unilever ενισχύεται 1,6% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για την μετοχή της και η Nutreco 2,2% μετά την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Η Arcelor αντιδρά με πτώση 2,4% και η Mittal 3% μετά τις εξελίξεις στις συμφωνίες χαλυβουργιών.

Η Natexis Banques Populaires εκτινάσσεται 9,8%. Η μονάδα της Banques Populaires ενισχύεται καθώς η Caisse des Depots et Consignations δέχτηκε να πωλήσει το μερίδιό της στην Groupe Caisse d’Epargne, απομακρύνοντας το εμπόδιο στην συμφωνία συγχώνευσης Caisses d’Epargne και Banques Populaires.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των μεγεθών για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι δαπάνες παρέμειναν στάσιμες τον Μάιο.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου Μίτσιγκαν, που αναμένεται ότι υποχώρησε εξαιτίας ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Οι συναλλαγές αναμένεται να είναι συγκριτικά περιορισμένες εξαιτίας της αργίας στην αμερικάνικη αγορά την Δευτέρα για τον εορτασμό της Ημέρας των Πεσόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v