Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Ανοδικά οι περισσότεροι δείκτες για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση. Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Άλμα 2,3% για τη Vodafone και σενάρια για κίνηση $100 δισ. από τη Verizon. Κέρδη στα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά τα κέρδη των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων. Καθώς καταλαγιάζει ο ενθουσιασμός από τις εξελίξεις στην Ιταλία -όπου ορίστηκε ο Ενρίκε Λέτα εντολοδόχος πρωθυπουργός- και τα σενάρια για τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και πάλι στα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,77% στις 7.8188 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είναι ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,08% στις 3.846 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,07% στις 6.436 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,68% στις 8.332 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 1,4% στις 6.218 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,56% στις 16.655 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σημειώνεται ότι ο STOXX Europe 600 μέσα σε δύο ημέρες ενισχύθηκε κατά 3,1% λόγω των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί για επικείμενη μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η μετοχή της Vodafone καταγράφει άνοδο 2,3% καθώς το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η Verizon προετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά ύψους 100 δισ. δολ. για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless.

Στον αντίποδα, πτώση 2% καταγράφει η μετοχή της Banco Santander καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις αγορές. Απώλειες 2,2% καταγράφει και η μετοχή της Unilever, η οποία ανακοίνωσε τη μικρότερη αύξηση εσόδων των τελευταίων δύο ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v