Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά το χθεσινό μίνι ράλι. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα.  Οι προσδοκίες για τις κινήσεις της ΕΚΤ. Σε χαμηλό 14 ετών το κόστος δανεισμού της Ιταλίας. Κέρδη για τα futures της Wall

Ανοδικά για δεύτερη συνεδρίαση, μετά το χθεσινό μίνι ράλι, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις προσδοκίες που δημιουργούνται για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48% στις 7695 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,7% στις 3809 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,04% στις 6.403 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,45% στις 8326 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,65% στις 6128 μονάδες και στο Μιλάνο o FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,71% στις 16.372 μονάδες

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Στην Ιταλία, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία έλαβε ο Ενρίκο Λέτα, ανιψιός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος. Η αγορά ομολόγων πάντως, αντιδρά θετικά. Στη δημοπρασία διετών ομολόγων, η Ρώμη άντλησε 2,5 δισ. ευρώ ενώ η μέση απόδοση υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Peugeot με ράλι 8,8% καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του κόστους λειτουργίας εάν καταγραφεί νέα επιδείνωση στην αγορά. Πτώση 0,3% καταγράφει η μετοχή της Barclays καθώς η βρετανική τράπεζα δήλωσε ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 25% λόγω έκτακτων χρεώσεων από την στρατηγική αναδιάρθρωσης.

Επισημαίνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές διαδραμάτισαν ισχυρή άνοδο με τον γαλλικό CAC 40 να κλείνει με άλμα 3,5%. Κινητήριος δύναμη είναι τα σενάρια για επικείμενη μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η συζήτηση για τη νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη πήρε νέα τροπή μετά τα χθεσινά στοιχεία για τον ΡΜΙ που έδειξε σημαντική συρρίκνωση δραστηριοτήτων στη Γερμανία. Σήμερα, το ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε απόδομη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v