Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Επιστρέφει η νευρικότητα στις ευρωαγορές. Η προσοχή στον χρησμό της Moody's για την Ισπανία. Οι αποσχιστικές τάσεις των Καταλανών και stress test των ισπανικών τραπεζών. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Η νευρικότητα επιστρέφει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την προσοχή όλων των επενδυτών να επικεντρώνεται στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,04% στις 7.286 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,46% στις 3.423 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 5.786 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 1,47% στις 7.726 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 0,35% στις 5.214 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,17% στις 15.269 μονάδες

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση Mariano Rajoy ανακοίνωσε πρωτοφανή μέτρα λιτότητας που προβλέπουν περικοπές 40 δισ. ευρώ. Σήμερα και ο Francois Hollande ανακοίνωσε τον πιο σκληρό προϋπολογισμό των τελευταίων 30 ετών για τη Γαλλία με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ από 4,5%.

Στην Ισπανία όμως, οι εξελίξεις είναι επίφοβες. Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την πλήρη ανεξαρτησία της περιφέρειας. Παράλληλα, οι αγορές αναμένουν τα αποτελέσματα των stress test για τις ισπανιές τράπεζες όπως και την αναθεώρηση των συστάσεων της Moody's για την Ισπανία. Ξένα πρακτορεία όπως το Marketwatch, μεταδίδουν ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για υποβάθμιση της Ισπανίας σε επίπεδο junk.
 
Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v